Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
(1727 niezalogowanych)
12 Posty

(endzi)
Wiking
Dlatego nie wiem o co chodzi, ale w liscie, który dostałam podana jest spora suma do zapłaty. Już jestem umówiona na jutro z byłym pracodawcą to się dowiem.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
nie ma takiej możliwości Elise że jak piszesz, że zostało odprowadzane za mało podatku , bo przecież podatek odprowadzany jest z każdej wypłaty , a w dodatku od karty podatkowej więc nie sądzę żeby zaistniał jakikolwiek błąd , jedynie można odprowadzić więcej podatku ale na pewno nie mniej __ racja podatek rozlicza się raz w roku z całości ale jak ktoś odprowadzał skatt z karty podatkowej to jest nie możliwe żeby zapłacić mniej i mieć dopłatę > tylko że w tym wypadku pracodawca jest oszustem i mogę się o to założyć
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
Powiatowy.. zmien sobie nick'a na 'Bezmyslnik'... Zamet wszedzie siejesz i w blad ludzi wprowadzasz.. darowalbys sobie czasem...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
Sethur napisał:
Powiatowy.. zmien sobie nick'a na 'Bezmyslnik'... Zamet wszedzie siejesz i w blad ludzi wprowadzasz.. darowalbys sobie czasem...

No co ty? przecież dobrze gada, wszędzie gdzie się pojawi to wypowiada się na temat i rzeczowo, ja bym tam się jego prędzej o rade pytał, niż w urzędzie czy jakiegoś fachowca

Może zadzwoni gdzie będzie trzeba, chyba że mu się znowu karta wyczerpała....."telefony"

Wódki mu dać..................bo jak widać trochę już spożył i małe wspomaganie da mu "siłę" do pójścia spać.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Zuzu napisał:

Wódki mu dać..................bo jak widać trochę już spożył i małe wspomaganie da mu "siłę" do pójścia spać.

już nie pójcie więcej wódką ja zrobiłem ten błąd i jak jedną napoiłem parę razy, i nawet dałem zakąsić słoninką z cebulką zakrapianą octem, to do tej pory nie może wytrzeźwieć
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
Sethur wpadł napisał nic konkretnego -- bez żadnego mądrego stwierdzenia do tematu , i uciekł dalej > nie wiem w jaki sposób ty gościu odprowadzasz tutaj podatki , chyba tez pewnie korzystasz z jakiegoś indexu żywieniowego jak co niektórzy-- ale widzę że jesteś w Norwegii , pracujesz i możesz coś na ten temat powiedzieć -- ale pochwal się koledze z podwórka jak przyjedziesz kiedyś do Polski co ty tu nie masz i czego ty nie wiesz-- powinien ciebie posłuchać
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
jak do tej pory radzę sobie sam świetnie , nie potrzebuję pomocy na forum i nawet o nią nie pytam i nie proszę-- tam gdzie chcę tam pójdę i pozałatwiam co trzeba --- sam sobie tutaj daję rady --- chętnie się podzielę swoimi wiadomościami nie tylko ściągniętymi z broszurek i internetu-- są to też fakty oparte o doświadczenia tutaj a to trochę cenniejsze niż jakaś tam informacja w internecie...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
powiatowy myśliciel napisał:
jak do tej pory radzę sobie sam świetnie , nie potrzebuję pomocy na forum i nawet o nią nie pytam i nie proszę-- tam gdzie chcę tam pójdę i pozałatwiam co trzeba --- sam sobie tutaj daję rady --- chętnie się podzielę swoimi wiadomościami nie tylko ściągniętymi z broszurek i internetu-- są to też fakty oparte o doświadczenia tutaj a to trochę cenniejsze niż jakaś tam informacja w internecie...

chyba wszyscy wiemy że jesteś OKboy ale jak czasami kłamiesz to należy sprostować
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
może nie kłamie ale ,, się zaje/b//i//e ,, w temacie -- ale w tym przypadku nie ma żadnego innego sensownego wytłumaczenia , większość z nas przecież płaci te podatki z dochodu, czy ma wypłatę co 15 dni czy co miesiąc -- to przecież proste i zrozumiałe że w każdym z przypadków odciąga się podatek z karty podatkowej , takiej jaką ktoś ma i tu się nie można pomylić !!!! ja wiem że każdy by chciał płacić podatek jak najniższy tak żeby zostało jak najwięcej na koncie -- ale takie takie są tego jakby reguły i nie ja to ustaliłem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
a ja już kilka razy słyszałem o przypadkach że trzeba było dopłacić . dotyczy to szczególnie kawalerów w starszym wieku . bo np w listopadzie biorą tylko 50% zaliczki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok